De ceva timp, românii au posibilitatea să își cumpere vechime în muncă pentru a acoperi perioadele în care nu au cotizat la sistemul de pensii. Tarifele pentru cumpărarea vechimii în muncă s-au scumpit și ele, dar au fost încheiate peste 22.000 de contracte în acest sens în ultimii doi ani.

Pentru cumpărarea vechimii în muncă este nevoie de încheierea unui contract cu Casa Națională de Pensii (CNPP). Măsura este menită să îi ajute pe cei care nu au stagiu minim de cotizare de 15 ani.

OUG numărul 163 din 2020 arată că ”persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale”.

Legea actuală spune că ”până la data de 1 septembrie 2023, persoanele care nu au calitatea de pensionar pot încheia un contract de asigurare socială în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă. Perioadele de timp pentru care se poate încheia contractul de asigurare socială și efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele cuprinse între data împlinirii vârstei de 18 ani și data împlinirii vârstei standard de pensionare. Plata contribuției de asigurări sociale datorate se efectuează într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare, până la data de 31 august 2023”.

Contribuția se calculează în funcție de salariul minim

Legea în vigoare prevede că se pot cumpăra maxim șase ani vechime înaintea vârstei standard de pensionare și că aceasta se calculează în funcție de salariul minim pe economie. Contribuția, în sine, este de 25%.

Pentru a cumpăra vechime în acest an, persoanele fizice vor trebui să facă o plată lunară de 750 de lei, în creștere de la 638 de lei în anul precedent. În consecință, cheltuiala pentru un an de vechime a crescut la 9.000 de lei. Indiferent dacă cei șase ani de vechime sunt plătiți în rate sau nu, trebuie achitată o sumă totală de 54.000 de lei.

Vechimea este definită ca fiind perioada totală în care o persoană a fost angajată în baza unui contract individual de muncă și este reglementată de Legea 263/2010, care prezintă stagiul de cotizare, condițiile de pensionare și vechimea în muncă. Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 62 de ani pentru femei.

Stagiul minim de cotizare este la fel și pentru bărbați și pentru femei

Atât bărbații, cât și femeile trebuie să aibă o perioadă minimă de asigurare de 15 ani, împreună cu o perioadă completă de contribuție de 35 de ani. În plus, termenul de achiziție a vechimii peste 31 august poate fi prelungit de către Executiv dacă se consideră necesar, după cum a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, la începutul acestui an. Acesta a confirmat, de asemenea, că nu va exista o creștere a vârstei de pensionare în România și că prioritatea guvernului este îmbunătățirea speranței de viață și a nivelului de trai al cetățenilor săi.