Notite, prezentari, contracte, oferte, reportaje, scrisori, invitatii, sunt doar cateva dintre lucrarile care necesita imprimare o data create in format electronic.
Cu cat paginile sunt mai incarcate cu text, grafica sau imagini, imprimanta consuma mai multa cerneala pentru a le copia. O imprimanta performanta produce print-uri de o inalta calitate grafica insa consuma si foarte mult tus pentru a le crea.
Cartusul alb negru al unei imprimante laser jet, una dintre cele mai performante tipuri de imprimante, da rateuri dupa numai 300 de pagini A4 tiparite, iar cel color poate printa in medie aproximativ 150 de coli A4.
In conditiile in care pretul unui cartus nou variaza intre 800.000 si un milion de lei, unul color, si intre cinci si sapte sute de mii pentru unul alb-negru, rezulta o cheltuiala destul de mare, pe care nu oricine si-o poate permite.
Daca ati ajuns insa in situatia in care trebuie sa semnati urgent un contract iar calitatea printului nu este foarte buna, sau trebuie sa lasati pe biroul sefului notitele ultimei sedinte, iar copiile sunt abia lizibile, nu disperati.
Nu este neaparat nevoie sa bagati mana adanc in buzunar pentru a achizitiona un cartus nou pentru imprimanta dumneavoastra. Cartusele goale pot fi reutilizate, ele putand fi reumplute cu cerneala sau toner. Exista o multime de firme care ofera servicii de reincarcare a cartuselor consumate cu cerneala, si asta, la preturi incomparabil mai mici decat ale produselor noi.
Din punctul de vedere al numarului de pagini care pot fi tiparite cu un cartus reincarcat, performantele sunt similare cartuselor noi, iar preturile de 10 ori mai mici. Astfel, pretul unui cartus color reumplut nu depaseste 260.000 de lei, iar cel al unui cartus alb-negru, 200.000 de lei.
Aceasta operatiune de reumplere se poate repeta de maxim patru sau cinci ori in functie de caracteristicile cartusului.
Iar daca tot vi se pare ca cheltuiti prea mult cu imprimanta, puteti opta pentru varianta de a va umple singuri cartusele goale, pentru ca exista in comert tot felul de cerneluri si tusuri. Odata ce ati prins procedeul, puteti exploata la maximum capacitatile imprimantei dumneavoastra. Cu conditia ca macar bani de hartie sa aveti.