Bineînțeles, anumite modalități de preparare sunt mai sănătoase decât altele, însă esențial în ceea ce privește carnea de pui este modul în care sunt crescute animalele înainte de sacrificare. 

Doar alegând animale crescute natural te poți bucura de toate beneficiile cărnii de pui, fără a trebui să iei în considerare riscurile ce vin împreună cu consumul acestora. Într-adevăr, carnea de pui naturală poate avea un preț ceva mai ridicat decât carnea ce provine de la pui crescuți cu hormoni, însă privind efectele pe termen lung prima variantă ar trebui să fie singura variantă pe care un consumator responsabil o va alege. 

Din fericire, pe piața din România există producători ale căror produse sunt naturale, de o calitate superioară. Mai mult, firmele responsabile din industrie lucrează în permanență pentru a crea produse noi și inovative, benefice pentru consumator.

Acum că ai înțeles exact ce tip de carne de pui trebuie să alegi, iată care sunt beneficiile consumului acesteia:

Sursă de proteine

Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine deoarece conține toți aminoacizii esențiali, alături de vitaminele B și D, dar și de minerale. În plus, aceasta nu conține glucide, fibre sau vitamina C, putând fi asociată fără probleme cu legume, fructe, verdețuri și/sau cereale. Vom găsi, fără probleme, o multitudine de rețete cu pui pe care să le integrăm într-un stil de viață sănătos. 

Săracă în grăsimi

¾ din grăsimea pe care o are un pui se găsește în piele, iar aceasta este foarte ușor de îndepărtat înainte sau după preparare. Astfel, carnea de pui rămâne foarte săracă în grăsimi, în special carnea albă, fiind o opțiune excelentă pentru cei ce țin dietă indiferent că fac acest lucru din motive estetice sau din motive de sănătate. Mai mult, datorită aminoacizilor din compoziție, carnea de pui are un efect tonic pentru sistemul nervos, iar consumarea ei scade apetitul. 

Sursă de fier

Carnea de pui este una dintre principalele surse de fier ale organismului, deci una dintre principalele modalități de a lupta cu anemia. Avantajul fierului din carne este că acesta este de tip hemic, adică este absorbit de organism în proporție de 20-25%. Comparativ, fierul ce provine din surse vegetale (non-hemic) este absorbit doar în proporție de 2-5%.

În cazul fierului, însă, este important ce tip de carne de pui consumi deoarece pulpele conțin de 3 ori mai mult fier decât pieptul de pui. Acest lucru este indicat și de culoarea mai închisă a acestora. 

Sursă de minerale

După cum am menționat, carnea de pui reprezintă un cocktail de minerale, toate extrem de importante pentru organism. De exemplu, fosforul din carnea de pui contribuie la sănătatea dinților și a oaselor, dar și la buna funcționare a rinichilor, a ficatului și a sistemului nervos central. 

Seleniul din carnea de pui contribuie la scăderea riscului artritei atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În plus, în cazul bărbaților, această minerală, în compania zincului, prezent și el în carnea de pui, ajută la îmbunătățirea fertilității (zincul mai reglează și nivelul colesterolului). 

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile cărnii de pui pentru organism, unele dintre ele mai puțin vizibile cu ochiul liber. Bineînțeles, acestea depind în totalitate de calitatea cărnii pe care consumatorul alege să o introducă în dieta sa. Dacă vrei să te bucuri de ele, nu neglija acest aspect și alege de fiecare dată pui românesc, 100% natural.