Această decizie se va reflecta asupra operațiunilor Cargill din Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria și Polonia. Mai departe, compania îşi va concentra atenţia asupra achiziţionării, promovării și comercializării cerealelor şiseminţelor oleaginoase în aceste piețe.

Aceste schimbări vor avea efect asupra unor roluri și angajați care sunt dedicați, în prezent, acestor activități și este de așteptat ca aproximativ 180 de persoane din țările unde se desfășoară operațiuni cu input-uri agricole să fie potențial impactate. Numărul final din fiecare țară va fi discutat cu reprezentanții angajaților, un proces de consultare fiind deja demarat în statele impactate.

Cargill are o moştenire puternică şi tradiţie ca unul dintre cei mai importanți achizitori și comercianți de cereale și semințe oleaginoase din lume şi își menține în continuare angajamentul de a furniza soluții competitive de aprovizionare și achiziție în relațiile cu fermierii din Europa de Est. Compania îşi va consolida portofoliul de achiziţii şi afaceri, având ca obiectiv creșterea volumelor de achiziţii şi a cotei de piaţă.

Cu toate că linia de afaceri cu input-uri agricole dezvoltată de Cargill a înregistrat o serie de succese în Europa de Est, compania a întâmpinat provocări în armonizarea eforturilor pe partea de achiziţionare şi input-uri.

Regiunea Mării Negre rămâne un obiectiv central pentru dezvoltare strategică și Cargill va continua să își consolideze investițiile și operațiunile existente, inclusiv rețeaua de terminale din porturi și fabrici de procesare a semințelor oleaginoase din regiune. Cargill își menține angajamentul către Europa Centrală și de Est și sectorul său agricol. Această schimbare va permite companiei să se concentreze în continuare pe a fi un partener de încredere atât pentru furnizorii fermieri, cât și non-fermieri și să își dezvolte afacerea prin creșterea volumelor de cereale și semințe oleaginoase.

Cargill va demara imediat restrângerea activităților de input-uri agricole, dar va continua să deservească clienții pe parcursul următoarelor luni.

În cadrul altor operațiuni din întreaga lume, Cargill furnizează o varietate de servicii fermierilor, incluzând input-uri agricole. Aceste afaceri nu sunt impactate de anunțul de astăzi.