Transilvania Digital Innovation Hub organizează pe 25 februarie evenimentul: „Tranziția verde și digitală: priorități pentru viitorul digital al României. Din Europa în regiune, prin Transilvania Digital Innovation Hub. Un plan pentru tinerii talentați din regiune”. Evenimentul va avea loc sub umbrela Zilelor Industriei din Uniunea Europeană.

Printre lista de speakeri ce vor fi prezenți la eveniment se află: Ulla Engelmann, Director Rețele și Guvernare, Comisia Europeană; Bianca Muntean, coordonatoarea Transilvania Digital Innovation Hub; Ciprian Morcan, Cluster Mobilier Transilvan; Felix Arion, AgroTransilvania Cluster (cel mai mare cluster agricol din România), etc.

Obiectivul principal al organizatorilor este de a educa tinerii din Transilvania pentru a fi la curent cu evoluțiile tehnologice cât și cu viitorul industriei din Cluj-Napoca. „Ne propunem să le prezentăm tinerilor perspectivele și oportunitățile pe care le au la îndemână, aici, în România, în cazul în care vor să acceseze diverse programe antreprenoriale și nu numai, disponibile în ecosistem”, transmit organizatorii.

Zilele industriei din Uniunea Europeană reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente organizate de statele membre în materie de analiză a oportunităților, dar și provocărilor, acestui sector economic. Subiectul principal al anului acesta va fi tranziția către o economie verde și digitală, cele mai importante obiective politice și economice ale blocului la momentului actual.

„Ediția din acest an va stimula discuțiile între ecosistemele industriale cu privire la tranziția lor verde și digitală, în sprijinul consolidării rezilienței companiilor din UE (inclusiv a IMM-urilor). De asemenea, se vor purta discuții despre modul în care tânăra generație poate modela viitorul industriei din UE, în conformitate cu propunerea Comisiei de a face din anul 2022 «Anul european al tineretului»”, transmit reprezentanții Transilvania Digital Innovation Hub (primul Centru de Inovare Digitală din țară, recunoscut drept operațional de Comisia Europeană).

La eveniment o să mai fie prezenți reprezentanți ai mediului academic, dar și privat: Conf. dr. Simona Motogna de la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai; profesorul Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și director al departamentului în cadrul FSPAC; profesorul Alexandru Toja, Șef Departament de Inovare și Transformare Digitală și Andra Tănase, ambii reprezentanți ai Transilvania It Cluster.