Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO), în topul primelor cinci companii membre intră: LeasePlan România, Porsche Mobility, ALD Automotive, fiecare cu o cotă de piaţă de 17%, urmate de  Arval Service Lease România, cu 12% cotă de piaţă, şi Fleet Management Services cu o cotă de piaţă de 6,6%. Până la finalul anului 2012, se estimează că piaţa totală de leasing operaţional va depăşi 42.000 de unităţ în administrare.
În primele nouă luni ale anului, aproximativ 7.200 autovehicule noi au fost înmatriculate prin leasing operaţional, reprezentând 14% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare. „Am sesizat o încetinire a ritmului de creştere a pieţei de leasing operaţional la nivelul primelor nouă luni. Acest rezultat a fost cauzat, pe de o parte, de faptul că o serie de clienţi şi-au redus flota, fiind afectaţi de prelungirea situaţiei economice nefavorabile, iar contractele care au ajuns la maturitate nu au fost reînnoite integral şi, pe de altă parte, de perioada vacanţei de vară din trimestrul trei, în care nu au fost mişcări semnificative. Cu toate acestea, având în vedere că o serie de firme importante, care până anul acesta au preferat să cumpere autovehiculele, au considerat că este momentul să treacă la externalizarea administrării parcurilor auto prin leasing operaţional, estimăm că finalul de an poate consemna o creştere anuală cu peste 10% faţă de 2011. De asemenea, păstrăm estimarea de creştere a pieţei şi pentru anul 2013.”, a declarat Bogdan Apahidean, Preşedinte ASLO.
Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010, în conformitate cu legile din România. Membrii cu drepturi depline ai ASLO sunt principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BT Finop Leasing, DiRENT Group, Fleet Management Services, Hertz Lease, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management, iar cei patru membri asociati sunt: Autonom Rent a car, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.