Adevărul pentru cei care consumă hot-dog

Adevărul pentru cei care consumă hot-dog. Acest nutrient esențial (care combină grăsimile și carbohidrații în trioul de macronutrienți) nu construiește doar țesutul muscular, este o componentă vitală a hormonilor și enzimelor și oferă suport structural celulelor, potrivit Everydayhealth.

Potrivit unei analize a datelor din 2001 până în 2014, adulții din Statele Unite consumă, în medie, aproximativ 90 de grame de proteine ​​pe zi, mai mult decât valoarea zilnică recomandată de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA, de cel puțin 50 de grame.

Cu toate acestea, nu toate proteinele sunt la fel egale.

Unele surse de proteine ​​sunt mai bune decât altele

Când oamenii consumă multe proteine ​​din carne bogată în grăsimi saturate, acestea pot fi dăunătoare inimii, crescând nivelului de colesterol.

De aceea, o dietă bine planificată, care conține proteine ​​sănătoase, poate susține bunăstarea generală.

Odată cu popularitatea tot mai mare a gustărilor și a opțiunilor pe bază de plante, mulți se întreabă acum dacă unele surse de proteine ​​sunt mai bune decât altele.

Iată cum clasifică experții în nutriție cele mai bune și cele mai proaste surse de proteine.

Cea mai bună sursă de proteine: iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc întreg, neîndulcit, conține 8,78 grame proteine ​​la 100 de grame, în comparație cu 3,82 grame la 100 grame din iaurtul obișnuit integral, conform USDA. Iaurtul islandez (Skyr), un alt iaurt gros, strecurat, are, de asemenea, o cantitate comparabilă de proteine ​​cu cea din iaurtul grecesc.

Nu numai că această sursă cremoasă de proteine ​​crește țesutul muscular, ci aduce și unele beneficii pentru sănătate. În plus, nutrienți precum calciul și vitamina D joacă un rol-cheie în sănătatea generală, deoarece ajută la funcționarea mușchilor și a nervilor, la menținerea unui sistem imunitar sănătos și reglează fluxul sanguin.

Cea mai proastă sursă de proteine: iaurtul vegetal

Majoritatea iaurturilor vegetale nu conține multe proteine. Dacă doriți să mâncați iaurt pentru a vă satisface nevoile de proteine, cel mai bine este să rămâneți la iaurtul din lapte, de preferință cel grecesc.

Iaurtul simplu din lapte de migdale conține doar 3,33 grame de proteine ​​la 100 de grame, precum și gume de îngroșare și amidon. Iaurtul de cocos are și mai puține proteine, cu doar 0,31 grame la 100 de grame.

Cea mai bună sursă de proteine: ouăle

Potrivit unui studiu recent, proteina din ouă este cea mai digerabilă proteină din alimente, ceea ce înseamnă că aminoacizii din ouă sunt mai bine tolerați de organism, în comparație cu sursele de proteine ​​​​pe bază de lapte, carne și plante.

S-a dovedit, de asemenea, că ouăle ajută la scăderea apetitului, contribui la gestionarea greutății, susținând funcția imunitară și reglând tensiunea arterială. De exemplu, gălbenușul conține aproximativ 40% din proteine, precum și vitaminele A, D, E, K și B12.

oua
SURSA FOTO: Dreamstime

Cea mai proastă sursă de proteine: carnea roșie

Deși carnea roșie conține unele dintre cele mai ridicate niveluri de proteine ​​​​din orice aliment nu este lipsită de dezavantaje. Aceasta are 29 de grame la 100 de grame de mușchi de vită.

Un consum mai mare de carne roșie a fost asociat cu un risc mai mare de boli de inimă. Aici intră și cea neprocesată.

Cea mai bună sursă de proteine: Fasolea

Fasolea are un conținut ridicat de fibre și proteine, sărace în grăsimi saturate. Fasolea conservată și în special cea uscată este o alegere inteligentă. O porție de jumătate de cană oferă 9 grame de proteine ​​și fibre la 100 de grame.

Cea mai proastă sursă de proteine: Hot Dog

Are multe riscuri pentru sănătate ca și carnea roșie. De fapt, carnea roșie și cea procesată au fost asociate cu un risc semnificativ mai mare de cancer colorectal.

În plus, o meta-analiză sugerează că consumul de carne procesată, în care intră și hot-dog-ul, crește riscul de boală cardiacă ischemică cu 18%.

Un hot-dog obișnuit are 472 mg sodiu și 6,5 g de grăsimi saturate.

Cea mai bună sursă de proteine: somonul sălbatic

În comparație cu somonul de crescătorie, care are 22,1 grame de proteine ​​la 100 de grame, somonul prins în sălbăticie va aduce 25,4 grame proteine la 100 de grame.

Acest lucru se datorează faptului că hrana somonului de crescătorie conține mai multe grăsimi. Așadar, rezultă un pește mai gras. El are un conținut scăzut de proteine. Cu toate acestea, somonul sălbatic este bogat în grăsimi omega-3, foarte sănătoase pentru inimă.

Cea mai proastă sursă de proteine: salamurile

Salamul este o proteină proastă din cauza gradului ridicat de procesare și a conținutului de grăsimi și sodiu. Deș 100 grame de salam de porc oferă 22,6 grame de proteine, acesta vine la pachet și cu 407 de calorii, 13,4 grame de grăsimi saturate și 2.260 mg de sodiu.