Equilar a calculat că, cu aproximativ 30 de milioane de dolari, remuneraţia medie a celor mai bine 10 plătiţi patroni din domeniul media o depăşeşte cu 6 până la 14 milioane de dolari pe cea a giganţilor din domeniile tehnologic, financiar sau alte domenii.

Niciun grup media nu figurează însă printre cele 20 cele mai importante entităţi înregistrate pe bursele americane. Leslie Moonves, directorul general de la CBS, se află în fruntea listei cu 60,3 milioane de dolari câştigaţi anul trecut.

Printre grupurile cotate la bursă americane care şi-au publicat cifrele de afaceri la sfârşitul lui martie, numai patronul grupului informatic Oracle, Larry Ellison, s-a descurcat mai bine, cu un salariu de 96,2 milioane de dolari. Totuşi, compania de jocuri video Activision Blizzard a dezvăluit ulterior o remuneraţie superioară pentru propriul său patron Robert Kotick (64,9 milioane de dolari), potrivit New York Times.

Conform Equilar, al doilea cel mai bine plătit patron din presa americană este David Zaslav de la Discovery Communications  – cu 49,9 milioane de dolari
Robert Iger de la Disney  – 37,1 milioane dolari
Philippe Dauman de la Viacom  – 33,4 milioane dolari
Jeffrey Bewkes de la Time Warner  – 25,7 milioane dolari
Brian Roberts de la Comcast  – 25,1 milioane dolari
Robert Murdoch, conducătorul imperiului News Corp  – 22,4 milioane dolari
Sursa: Agerpres