Berkshire Hathaway, compania holding a miliardarului american Warren Buffett, a achiziţionat producătorul american de componente pentru aeronave Precision Castparts (PCC), pentru 37,2 miliarde dolari, transmite BBC. Această sumă evaluează o acţiune Precision Castparts la 235 dolari, o primă de 21,2% faţă de preţul de la închiderea şedinţei de vineri a Bursei de la New York – 194 dolari.

Tranzacţia urmează să fie supusă spre aprobare acţionarilor PCC şi s-ar putea finaliza în primul trimestru din 2016, a anunţat Berkshire Hathaway. Printre clienţii Precision Castparts se află cei mai importanţi constructori de aeronave din lume, Airbus şi Boeing. Berkshire este unul dintre cei mai mari acţionari ai Precision Castparts, deţinând o participaţie de 3% la 30 martie 2015.

În topul celor mai bogaţi oameni din lume în 2015, realizat de revista Forbes, conduc Bill Gates (fondatorul Microsoft, cu 79,2 miliarde de dolari), Carlos Slim (care conduce grupul de telecomunicaţii America Movil, cu 77,1 miliarde dolari) şi investitorul american Warren Buffett (şeful Berkshire Hathaway, cu 72,7 miliarde dolari).

Sursa: AGERPRES