În plus, divizia din Austria, Erste Bank Oesterreich (pentru al doilea an consecutiv) şi divizia din Cehia, Ceská sporitelna (pentru al şaselea an consecutiv) au primit premiul ‘Banca Anului 2010’ în statele respective.

Directorul general al Erste Group Andreas Treichl, a afirmat că premiul este ‘o confirmare din partea comunităţii bancare internaţionale a modului în care instituţia s-a îngrijit de clienţii de retail şi de întreprinderilor mici şi mijlocii, în special într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Aceasta este, şi va rămâne, o provocare şi o responsabilitate de care ne mândrim. Suntem foarte încântaţi că ‘The Banker’, o revistă renumită, confirmă eforturile noastre în sectorul de retail, care reprezintă inima economiei reale’.

Premiul ‘Banca Anului’ este acordat de un juriu format din directori generali şi manageri ai companiilor britanice, precum şi câţiva redactori ai revistei ‘The Banker’, sub coordonarea redactorului-şef.

‘The Banker’ este o revista lunară, care apare la Londra, parte a grupului Financial Times, specializat pe sectorul bancar şi care este destinată în special experţilor financiari şi top managerilor.

‘The Banker’ este publicată încă din 1926 şi are cititori în peste 150 de ţări iar premiile ‘Banca Anului’ sunt considerate un punct de referinţă în industria bancară internaţională.
SURSA: Agerpres