Pentru cele trei spitale sunt disponibile pentru 150 de milioane de euro, însă potrivit premierului numai un singur spital ar 460 de milioane de euro. O soluție ar putea fi parteneriatul public-privat.

“Am avut discuţie cu doamna Corina Creţu, am discutat şi cu ceilalţi comisari. Eu cred că, pentru a avea un impact foarte bun, trebuie să folosim şi fondurile europene, şi parteneriatul public privat şi fonduri de la bugetul de stat. Noi avem pe cele trei spitale 150 de milioane de euro. Asta înseamnă că, plătind şi ceea ce presupune cheltuielile cu studiile de fezabilitate, ne rămâne mult mai puţin. Nu asta este problema. Noi trebuie să găsim soluţii. Ori să fazăm astfel încât să mai luăm bani europeni, să putem construi pe fonduri europene, ori să construim această conlucrare între fondurile europene şi parteneriatul public-privat, există şi un regulament european în acest sens”, a declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Viorica Dăncilă a explicat că, pentru a se putea face această suplimentare de fonduri, trebuie să existe o colaborare cu comisarul Corina Creţu sau să se găsească alte surse de finanţare.

“Bineînţeles că vrem să facem spitalele. Depunem toate actele până la sfârşitul acestui an. Nu există o problemă din acest punct de vedere. Problema este să privim puţin mai departe. Ne trebuie 460 de milioane de euro pentru un spital, trebuie să vedem cum putem, să trimitem o scrisoare, să conlucrăm cu doamna Creţu, să putem să luăm din aceşti bani mai mulţi de la Comisia Europeană, sau să găsim o altă sursă de finanţare, şi aici ne gândim la parteneriatul public-privat. Aceştia sunt bani care presupun o cheltuire suplimentară de la bugetul de stat. Noi trebuie să vedem care este cea mai bună formulă. Dar ne dorim, cu siguranţă ne dorim să avem cât mai mulţi bani europeni în România, să avem o absorbţie cât mai mare. Sperăm ca până la finalul mandatului să ajungem la 100%. Avem un obiectiv ambiţios, dar, în acelaşi timp, în paralel, vrem să folosim şi parteneriatul public-privat”, a mai spus Viorica Dăncilă.