Prin intermediul certificatului Risc Partener, CCIR doreşte crearea unui instrument util pentru procesul decizional de afaceri, bazat pe rezultatele financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului.

Companiile interesate de dezvoltarea activităţii prin stabilirea de noi relaţii de business pot solicita raportul Risc Partener pentru a afla informații juridice și financiare actualizate despre partenerii de afaceri.

Noul serviciul, pus la dispoziţia mediului de business de către CCIR, îmbracă forma unui certificat de tip „semafor”: roşu – risc foarte crescut, galben – risc peste nivelul mediu, verde – risc scăzut, oferind totodată o scară valorică de notare a companiilor pentru care se face interogarea, de la 1 la 10. Analiza amplă a companiei pentru care se execută interogarea, va fi emisă în timp real, în baza accesării unei platforme online.

Certificatul analizează criterii precum buna reputaţie, solvabilitatea, profitabilitatea operaţională, potenţialul de export, incidentele de plată înregistrate, etc., aferente companiilor pentru care se solicită emiterea. Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.riscpartener.ro  www.ccir.ro