"Din nefericire, în ciuda faptului că anumite state membre, de exemplu Finlanda sau Austria, dezvoltă sisteme noi de încălzire în sistem centralizat la nivel urban, România, în ciuda faptului că are această infrastructură, nu a tratat cu atenţie acest aspect până acum şi, la nivel de Autoritate, considerăm că încălzirea urbană poate fi considerată cea mai critică dintre problemele energetice ale momentului", a spus Calotă.

El a precizat că o altă problemă în România este lipsa de consecvenţă în promovarea programelor naţionale de eficienţă energetică.

"O altă problemă este o lipsă istorică de continuitate, de consecvenţă în promovarea programelor naţionale de eficienţă energetică şi nerezolvarea unor chestiuni care trenează de ani şi ani. Ar trebui să fie în acest moment mult mai bine considerate programele de reabilitare a locuinţelor multietajate, piaţa de servicii energetice", a mai afirmat oficialul ANRE.

Potrivit acestuia, ANRE va declanşa, începând cu sfârşitul acestui an, sub auspiciile Academiei Române, o companie naţională dedicată eficienţei energetice, informării şi educării consumatorului final din România în vederea economiilor de energie şi a reducerii consumului final mai serioase.

SURSA: Agerpres