Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au avut luni, 18 mai, o întâlnire cu partenerii sociali, iar proiectul de calendar de Bacalaureat a suferit unele modificări. Oficialii au admis că din greșeală au inclus probele de competențe la limba română în calendar, deși acestea vor fi echivalate și fuseseră anulate prin Ordonanță de Urgență.

Calendar BAC 2020. Acesta e programul complet al examenelor. Anunţul edu.ro

Acum, recunoaşterea şi echivalarea competenţelor lingvistice în limba română, într-o limbă străină, precum şi a celor digitale se va face acum în perioada 29 iunie – 5 iulie, scrie edupedu.ro. Rămâne de văzut dacă se va mai aduce vreo modificare a ordinului până la publicarea sa în Monitorul Oficial.

Care este calendarul examenelor de la proba de BAC 2020?

9 – 12 iunie 2020   Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

22 iunie 2020    Limba și literatura română – proba E. a) – proba scrisă

23 iunie 2020    Limba și literatura maternă – proba E. b) – proba scrisă

24 iunie 2020    Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă

25 iunie 2020    Proba la alegere a profilului și specializării – proba E. d) – proba scrisă

29 iunie – 05 iulie 2020   Recunoașterea și echivalarea competențelor lingvistice și digitale

Calendar BAC 2020. Acesta e programul complet al examenelor. Anunţul edu.ro

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvernul României pe data de 14 mai, „pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.”