Începând cu luna octombrie, Petrom a ieftinit prețul benzinei cu 10 bani pe litru, iar pe cel al motorinei cu 11 bani pe litru. Ieftinirile sunt cauzate de scăderea cotațiilor internaționale ale produselor petroliere, astfel că s-a inversat trendul de creștere din septembrie.

La nivel european, după Bulgaria și Polonia, România are al treilea cel mai mic preț al carburanților, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al prețurilor al Comisiei Europene.

Cea mai ieftină benzinărie a companiei din Capitală, cea de pe Șoseaua Alexandriei, care potrivit aplicației Monitorul Prețurilor, administrată de Consiliul Concurenței, este și cea mai ieftină din București, benzina standard costă 5,46 lei litrul, după ieftinire.

Prețul motorinei standard a scăzut, până la 5,69 lei pe litru, la aceeași stație, cel mai mic preț din București. În plus, acest preț mai este la alte două benzinării din Buurești, operate tot de Petrom, Jiului și Petrom City.

România se află pe locul 8 din UE în categoria cele mai mici prețuri la motorină. Taxele reprezintă, la noi, 53% din prețul unui litru de benzină și 49% dintr-un litru de motorină, conform România Tv.

Compania petrolieră administrează benzinăriile prin OMV Petrom Marketing, care opera, la sfârşitul anului 2018, o reţea de 794 de stații de distribuție pe piața regională a carburanților, sub două mărci, OMV și Petrom, acoperind România (564 de stații), Republica Moldova, Bulgaria și Serbia.