În urma recentelor evoluţii ale preţului acţiunilor LSE, boardul London Stock Exchange şi echipa managerială de la Deutsche Boerse confirmă că au demarat discuţii detaliate cu privire la o posibilă fuziune între egali a celor două companii, a informat LSE.

Posibila fuziune ar urma să fie structurată sub forma unei combinaţii schimb de acţiuni la o nouă companie holding. Potrivit planului, acţionarii Deutsche Boerse ar urma să deţină 54,4% din acţiunile noii companii în timp ce acţionarii LSE vor controla restul de 45,6%.

O eventuală fuziune a Deutsche Boerse cu London Stock Exchange ar da naştere unui mare operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA şi Asia, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres. Deutsche Boerse a mai făcut o încercare, nereuşită, de a prelua London Stock Exchange la finele lui 2004. Noul director general de la Deutsche Boerse, Carsten Kengeter, a anunţat însă că este deschisă la mari achiziţii în conformitate cu strategia sa de a stimula creşterea şi veniturile.