Indicele FTSE-100 al bursei londoneze a revenit la finalul şedinţei de miercuri deasupra nivelului de 6.338,1 puncte, înregistrat la închiderea şedinţei din 23 iunie, înainte de publicarea rezultatelor scrutinului din Marea Britanie care au declanşat scăderi semnificative pe pieţele din întreaga lume. 

Miercuri, 29 iunie, Bursa de la Londra a încheiat şedinţa în creştere cu 3,58% până la valoarea de 6.360,06 puncte. 

"Împotriva tuturor aşteptărilor, revenirea post-Brexit a continuat pentru a doua zi consecutiv", a comentat Connor Campbell, analist la Spreadex. 

De asemenea, sectoarele cele mai afectate după anunţul victoriei taberei Brexit au fost şi cele care şi-au revenit cel mai mult. Astfel, în rândul dezvoltatorilor imobiliari, acţiunile Taylor Wimpey au înregistrat o creştere de 8,93%, până la 132,9 pence, titlurile Persimmon au crescut cu 7,44% până la 1.444 pence în timp ce acţiunile Barratt Developments au înregistrat un avans de 7,27% până la 408,7 pence. 

Acţiunile băncilor, care s-au prăbuşit vineri şi luni, au început să-şi revină, titlurilor Barclays urcând cu 4,90% până la 137,95 pence pe acţiune. 

Printre singurele companii ale căror acţiuni au înregistrat pierderi se numără turoperatorul german TUI AG, după triplul atentat de la aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul, în urma căruia au decedat 41 de persoane dintre care 13 străini.

AGERPRES