Avansul lent din trimestrele doi şi trei se va redresa în ultima parte a anului, datorită extinderii producţiei industriale, a sectorului construcţiilor şi a consumului privat, se arată în raportul lunar al Bundesbank. 

"Majorarea excepţională a comenzilor noi, combinată cu îmbunătăţirea încrederii companiilor, ar urma să stimuleze activitatea industrială în trimestrul patru din 2014. Consumul gospodăriilor este de asemenea un motor important de creştere a economiei, reflectat în majorarea semnificativă a vânzărilor de retail în octombrie", a estimat Banca Centrală a Germaniei. 

Rata inflaţiei ar putea depăşi 1% luna aceasta, ajungând la cel mai ridicat nivel din aprilie 2014, faţă de 0,7% în noiembrie 2016. 
Banca Centrală Europeană se străduieşte de doi ani să stimuleze rata inflaţiei în zona euro care rămâne mult sub obiectivul său ţintă, o creştere a preţurilor de aproape 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică. 

Cea mai mare economie a zonei euro a fost motorul redresării blocului comunitar şi Banca Centrală Europeană (BCE) a cerut în mod repetat Germaniei să majoreze cheltuielile pentru a stimula avansul încă fragil al zonei euro. 

Anul viitor se desfăşoară alegeri în Germania, iar Guvernul de la Berlin a respins aceste cereri, prudenţa fiscală fiind elementul cheie în campania electorală. 

Recent, Guvernul german şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere pentru 2016, de la 1,7% până la 1,8%, graţie cheltuielilor crescute pentru integrarea emigranţilor, preţului scăzut al petrolului şi cursului de schimb favorabil al monedei euro. 

În schimb, estimările pentru anul viitor au fost revizuite în scădere, până la un avans de 1,4%, faţă de o creştere de 1,5%, cât se estima anterior.  Agerpres