Compania bulgara de tutun Bulgartabac Holding a vandut fabrica Slantse din Stara Zagora pe bursa, din Sofia pentru 18,2 milioane leva (9,3 milioane euro). Fiind pe bursa, cumparatorul majoritar este inca anonim. Procentele s-au vandut dupa cum urmeaza: 76,41% (900.000 actiuni) pentru marele cumparator si 1,77% pentru doi minoritari. Statul detinea 78,18% din fabrica, deoarece detine tot acelasi procent din companie. Pentru cei carora pe plac calculele, s-au vandut 920.854 actiuni la un pret final de 18.186.866,50 leva.

Vanzarile nu se vor opri aici. Actionarul majoritar, adica statul bulgar, intentioneaza cat de curand sa vanda inca doua fabrici ale Bulgartabac, si anume pe cea din Sofia si pe cea din Blagoevgrad. Dupa declaratiile oficialilor, pentru a le cumpara, doritorii trebuie sa garanteze faptul ca fabricile nu vor fiu luate pentru a fi inchise, ci se va continua activitatea, iar angajatii nu vor fi disponibilizati.

In total, compania Bulgartabac are in portofoliu zece unitati, opt fabrici de tigarete, una de procesare a frunzelor de tutun si alta de comercializare. Anul trecut au mai fost vandute pe bursa alte trei fabrici, toate la un pret peste asteptarile autoritatilor.

Sursa: Novinite