Grigor Toshkov, proprietar al unei întreprinderi de transporturi din Haskovo (sud), care face obiectul unei anchete pentru trafic de migranţi, a câştigat în mod paradoxal licitaţia poliţiei de frontieră pentru atribuirea unui contract vizând transportul de migranţi clandestini deţinuţi de autorităţi spre tabere pentru refugiaţi. 

"Dacă ei nu au putut preveni o astfel de afacere, ei trebuie să-şi părăsească postul", a declarat luni premierul Boiko Borisov, referindu-se la responsabili ai poliţiei de frontieră. 

Anguelov şi adjunctul său, Yotko Andreev, care a aprobat rezultatul licitaţiei, şi-au depus demisia luni, a anunţat Ministerul de Interne bulgar. 

Succesorii lor urmează a fi desemnaţi până la sfârşitul zilei, a indicat premierul Borisov. 

Acesta se declarase neliniştit vineri că Bulgaria ar putea fi invadată de migranţi în cazul eşuării acordului UE-Turcia încheiat în martie pentru a stopa fluxul migrator. 

Ca răspuns la o cerere bulgară, organul de control al frontierelor externe ale UE Frontex va trimite în săptămânile următoare în Bulgaria peste 200 de agenţi şi echipament pentru a susţine poliţia de frontieră, a declarat vineri comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, ziarului 24 Chasa.