Liderul GERB (centru-dreapta), fostul premier Boiko Borisov, a scris pe pagina sa de Facebook că a votat ”pentru o Bulgarie stabilă, predictibilă şi unită”. 

La rândul său, lidera Partidului Socialist bulgar (BSP), Kornelia Ninova, a spus că a votat 'pentru schimbare, pentru securitate de-a lungul graniţelor şi în casele noastre, şi pentru justiţie'. 

Lidera formaţiunii 'Bulgaria pentru Mişcarea Cetăţenilor', fostul comisar european Meglena Kuneva, a declarat că a votat duminică pentru 'a vedea în parlament oameni care ştiu ce contează cel mai mult pentru Bulgaria şi Europa şi cum să realizeze acest lucru'. 

În fine, preşedintele partidului Ataka, Volen Siderov, a afirmat: ''Am votat pentru viitorul Bulgariei, pentru copiii ei, care vor întreba într-o zi: 'Tată, ce ai făcut atunci când a fost momentul să acţionezi?', aşa încât le voi putea spune: 'Am făcut ce trebuia să fac. Am făcut tot posibilul pentru a fi sigur că bulgarii trăiesc în demnitate' ''. 

Scrutinul legislativ din Bulgaria a început la ora locală 07:00 (04:00 GMT) şi se va încheia la 20:00 (17:00 GMT). Primele sondaje realizate la ieşirea de la urne vor fi date publicităţii imediat după încheierea procesului de vot. (Sursa: Agerpres)