În ultimele zile, Turcia a încetinit procesarea documentelor şoferilor de camioane, ceea ce a dus la formarea unei cozi de 45 de kilometri la principalul punct de trecere a frontierei bulgaro-turce Kapitan Andreevo, potrivit agerpres.ro

Principalele rute de transport din Europa către Asia

Prin Bulgaria trec principalele rute de transport din Europa către Asia, iar mulţi conducători auto, care trebuie să aştepte peste 72 de ore pentru a traversa frontiera în Turcia, nu au măşti de protecţie sau dezinfectanţi, a informat presa locală bulgară.

“Interdicţia a fost ridicată deoarece în acest moment miniştrii de interne din Bulgaria şi Turcia discută să vadă dacă poată fi îmbunătăţit traficul şi dacă vehiculele pot circula mai rapid”, a afirmat şeful Poliţiei de frontieră din Bulgaria, Svetlan Kichikov.

Autorităţile au interzis intrarea camioanelor

Autorităţile de la Ankara au interzis intrarea camioanelor din multe ţări europene afectate semnificativ de epidemie, precizând că pot intra în Turcia numai după ce petrec 14 zile în carantină. Noile măsuri au încetinit semnificativ intrarea în Turcia şi peste 1.200 de camioane aşteaptă să treacă, a precizat Kichikov.

Autorităţile de la Sofia au instalat toalete ecologice la locurile de parcare de-a lungul şirului de camioane, iar voluntarii Crucii Roşii din Bulgaria distribuie alimente şi apă şoferilor blocaţi la graniţă.