Ţiriac Open, cel mai bun turneu ATP 250 pe care l-a avut vreodată România

Ţiriac Open, cel mai prestigios eveniment ATP 250 organizat vreodată în România, se va desfășura la Baza Sportivă Năstase/Marica din București. Competiția de tenis, cu licența deținută de Ion Țiriac, se întoarce în Capitală, după opt ani de zile. Până acum, a fost găzduită în străinătate din cauza închiderii Arenei BNR pentru motive de siguranță.

Marius Copil (România) și Lucas Pouille (Franța) au primit wild card-uri pentru calificări în ediția din acest an.

Marius Copil
Marius Copil (SURSA FOTO: Facebook, Marius Copil)
Lucas Pouille
Lucas Pouille (SURSA FOTO: lucaspouille.com)

Denis Shapovalov (Canada) își va face apariția pe terenul de tenis. Este entuziasmat pentru că va juca pentru prima dată la București.

„Este pentru prima oară când vin în România, am auzit multe lucruri frumoase despre această ţară şi sunt fericit că sunt azi aici. Referitor la recuperarea mea, pot să spun că mă simt bine, aştept meciurile pentru a intra în formă şi a-mi recupera încrederea. Din punct de vedere fizic sunt mai puternic cu fiecare săptămână care trece. Am avut o săptămână bună la Miami, sper că şi aceasta la Bucureşti va fi la fel”, a zis el în conferinţa de presă organizată cu ocazia tragerii la sorţi a tabloului principal la Ţiriac Open.

Denis Shapovalov
Denis Shapovalov (SURSA FOTO: Facebook, Denis Shapovalov)

Ţiriac Open (ATP 250) va avea loc la Baza Sportivă Năstase/Marica din București, în intervalul 15 aprilie-21 aprilie. Câștigătorul tva primi 250 de puncte ATP. Premiile au o valoare totală de 580.000 de euro. Premiile sunt distribuite astfel: campionul la simplu va câștiga 88.125 de euro, iar finalistul va obține 51.400 de euro.

„În 2016 a fost ultimul turneu aici, iar acum l-am adus înapoi. Îi mulţumesc domnului Marica şi domnului Năstase pentru că ne-au pus la dispoziţie acest club. Dar şi fiului meu îi mulţumesc pentru că mi-a dat bani ca să fac treaba asta cu turneul. Vom mai sta un an aici cu turneul… deci probabil va fi aici şi anul viitor.

Dar având în vederea că nu a trecut legea fundaţiilor de interes comun, cu impozitele şi ce mai este, treaba cu stadionul de 13.000 de locuri (n.r. – construcţia unei arene de tenis de 13.000 de locuri lângă patinoarul din Otopeni) este terminată. Aşa cum e terminat şi proiectul cu patinoarul de la Braşov, pentru că primăria de acolo nu a fost de acord să îi ia gratis pentru că are anumite legi.

Am obosit şi eu să mă rog de toată lumea. Să facem ce putem să facem cu turneul ăsta. Pentru că este cel mai bun turneu de ATP 250 pe care l-am avut vreodată în România. Pe mine m-a fascinat faptul că românilor le-a căzut bine acest turneu, şi-au adus aminte de el, şi acum, din câte am înţeles, este sold-out. Aşa că îl păstrăm şi mergem mai departe. Poate încet-încet vom mai avea şi nişte băieţi în primii 500 din lume sau în primii 200 dacă se poate, că în primii 20 mor cu speranţa”, a zis, la rândul său, Ion Țiriac.

Tenisul se va schimba foarte mult în următorii ani

În opinia sa, tenisul va suferi schimbări radicale în următorii trei ani. Turneele de categorie 250 nu vor dispărea, dar cele de categoria 500 se confruntă cu o problemă mai mare. Se prevede apariția unei ligi cu cele 14 mari turnee, iar cele de categoria 500 ar avea puțin spațiu acolo.

„Dar nu e problema noastră, noi suntem bucuroşi că avem turneul nostru unde avem numai jucători de prima sută. Deci mai mult de atât nu cred.

Sunt foarte mândru să spun că un tânăr pe numele lui Djokovic nu avea suficienţi bani să se antreneze în Serbia. Şi se antrena de obicei în România. Iar prima oară ca să poate să joace la acest turneu am fost nevoiţi să îi dăm un wild card.

A uitat asta, dar n-a uitat numele meu. Aşa că mă recunoaşte. Dar trei sferturi din succesul lui Djokovic se datorează acestui turneu unde a primit un wild card”, a adăugat el.

NOVAK Djokovic
Novak Djokovic (SURSA FOTO: ATP Tour)