Campioana României, Farul Constanța, a învins joi seara, în deplasare la Erevan, pe armenii de la Urartu, scor 2-3 (2-0), în manșa retur a turului 2 din UEFA Conference League și a obținut calificarea în turul 3 preliminar al competiției, cu scorul general de 6-4.

Farul s-a trezit la 2-0 pentru Urartu

Armenii au început tare partida de la Erevan și a marcat în minutul 11 prin Antwi, care a stabilit și scorul primei reprize.

După o primă repriză dominată de gazde, în care armenii au avut și un gol anulat pe motiv de offside, s-a intrat la pauză cu armenii în avantaj.

Tot armenii au jucat mai bine și în debutul reprizei secunde, când au marcat pentru 2-0, prin Sabua, care a introdus în poartă o minge respinsă.

Marinarii au început cursa de recuperare, egalând într-un interval de doar 4 minute. Întâi, Nedelcu a redus din diferență, în minutul 53, după un corner executat foarte bine, în fața porții, de Denis Alibec.

Același Denis Alibec s-a aflat în postura de marcator, în minutul 57, când a fost angajat în profunzime de Mazilu și a înscris singur cu portarul advers.

Cea de-a doua repriză a fost începută mult mai bine tot de Urartu, care și-a dublat avantajul prin Sabua, care a profitat de o greșeală în apărarea Farului.

Farul Constanța întâlnește Flora Tallin în ultimul tur

În turul trei preliminar din Conference League, Farul va juca împotriva Florei Tallin, campioana Estoniei.

Flora Tallin și-a început parcursul în preliminariile Champions League, unde a fost eliminată în primul tur de Rakow, campioana Poloniei, scor general 0-4.

Campioana Estoniei a ”retrogradat” în Conference League, dar nu a jucat în turul doi preliminar, datorită statutului de ”lucky loser” căpătat la tragerea la sorți.

Flora Tallin are un început modest de sezon și pe plan intern, unde a pierdut 1-4 cu Narva la debut și a remizat, 1-1, cu Parnu în runda a doua.

Meciul tur al ”dublei” Farul – Flora Tallin se joacă pe 10 august, la Ovidiu, iar returul e programat o săptămână mai târziu. Trebuie spus că echipa noastră a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de Sgeriff Tiraspol, campioana Moldovei și a fost retrogradată în Conference League.