BT Group a precizat că are de gând să plătească pentru EE printr-o combinaţie de lichidităţi şi acţiuni proprii. La finalul tranzacţiei Deutsche Telekom va deţine 12% din capitalul BT, iar Orange 4%. BT Group vrea să finanţeze componenta cash a tranzacţiei prin strângere a un miliard de lire sterline din emiterea de noi acţiuni.

'Este un punct de cotitură pentru BT deoarece ne va permite să accelerăm punerea în practică a planurilor noastre în sectorul telefoniei mobile şi să ne creştem investiţiile în acest domeniu', a comentat directorul general al BT, Gavin Patterson.

Prin preluarea EE, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie cu 31 milioane de utilizatori, BT Group revine pe sectorul de telefonie mobilă din care a ieşit în 2005 când a vândut operatorul O2 (fosta sa filială BT Cellnet) către grupul spaniol Telefonica pentru 17,7 miliarde lire sterline.

BT, fostul monopol britanic de telecomunicaţii, este deja lider pe piaţa britanică de Internet în bandă largă şi în prezent lucrează la un plan pentru a reveni pe piaţa de telefonie mobilă pentru a putea oferi pachete complete de Internet în bandă largă, telefonie fixă şi telefonie mobilă.

SURSA: Agerpres