Afacerile în mass-media conduse până acum de Bobby Păunescu includ posturile de televiziune B1 TV şi Vox News, cotidianul central Curierul naţional şi ziarul local Gazeta de Sud.

Tranzacţia anului în media

Omul de afaceri Bobby Păunescu a preluat de la trustul Ringier cotidianul Evenimentul Zilei şi săptămânalul economic şi financiar Capital. Cele două titluri au provocat pierderi companiei elveţiene, care, prin directorul general, Marius Hagger, s-a declarat mulţumită că a găsit un cumpărător, în condiţii de criză.

BNR, profit record

În plină criză financiară, Banca Naţională a obţinut, anul trecut, un profit brut record, de 4,6 miliarde de lei (aproximativ 1,1 miliarde de euro), din care a acoperit pierderi anterioare de 2,8 miliarde lei. În acelaşi interval, BNR a vărsat la bugetul de stat, sub formă de impozit, 1,5 miliarde de lei, conform declaraţiilor prim-viceguvernatorului Florin Georgescu. Profitul net realizat anul trecut de banca centrală a fost de circa 300 milioane lei (71 de milioane de euro).

Bechtel vrea 300 milioane de euro

197-47573-02_autostrada_06_cmica.jpgBechtel intenţionează să continue lucrările la autostrada Transilvania în măsura în care va fi asigurată finanţarea necesară. Potrivit oficialilor companiei, problema principală este faptul că în bugetul de stat pe 2010 nu sunt prevăzute sumele necesare continuării lucrărilor. Pentru cei 10 kilometri din secţiunea 2B, între Turda şi Câmpia Turzii, ar fi necesare circa 100 de milioane de euro, iar pentru 40 de kilometri din secţiunea 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş, ar trebui alocate aproximativ 200 de milioane de euro. 

Asigurători vs. service-uri auto

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR) contestă afirmaţiile Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), potrivit căreia tarifele RCA au crescut în ultimii cinci ani de patru ori, susţinând că majorarea ar fi de mai puţin de trei ori. În ceea ce priveşte anul 2009, se estimează că, numai din asigurarea RCA, societăţile au înregistrat pierderi de 150 milioane de euro.

Servicii de turism pentru multinaţionale

Accent Travel & Events, unul dintre cei mai mari turoperatori români după cifra de afaceri (17,5 milioane de euro în 2009), a încheiat un parteneriat exclusiv cu Egencia, a cincea companie de travel management la nivel global, parte a liderului mondial de turism online Expedia. În urma acestui parteneriat, agenţia de turism va putea oferi clienţilor săi acces la un repertoriu complet de servicii de travel, asistenţă non-stop, instrumente de control şi optimizare a programelor de travel. Accent Travel & Events se va alătura unei reţele globale de parteneri, Egencia Global Alliance, reprezentată în 24 de ţări, cu servicii preponderent adresate clienţilor corporaţii cu prezenţă multinaţională.

DECLARAȚIA SĂPTĂMÂNII

197-47574-02_isarescu_06_libertatea.jpgŞi mie, dacă aş avea un miliard de euro, mi-ar conveni devalorizarea leului. Dar 10% este deja destul.
Mugur Isărescu, Guvernator BNR

197-47575-02_aeroport_06_cfotograma.jpg110 milioane euro, în 2010, este cifra de afaceri pe care şi-a propus-o Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care şi-a început oficial activitatea saptămâna trecută.