Tarifele pentru convorbirile din România către statele din interiorul SEE vor fi plafonate începând cu 15 mai, tarifele pentru apeluri fixe și mobile către orice țară din interiorul Spațiului Economic European nu vor depăși 0,19 euro pe minute și 0,06 euro pentru un SMS.

Tarifele vor fi plafonate la 0,19 euro pe minut pentru apeluri și 0,06 euro pentru SMS și se vor aplica doar apelurilor și SMS-urilor către numerele din SEE care sunt tarifate în funcție de consumul efectiv, nu și celor care sunt incluse în abonamente deja cumpărate. De asemenea, după epuizarea minutelor sau sms-urilor, tariful aplicabil trebuie să respecte plafonul reglementat.

Tarifele plafonate pentru convorbirile internaționale se aplică statelor Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein. Acestea sunt valabile și pe anumite teritorii îndepărtate, cum ar fi Guyana Franceză, în insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin, Acore, Madeira și Canare.

În conformitate cu prevederile din Regulamentului (UE) 2018/1971 al Parlamentului European și al Consiliului, plafoanele pentru comunicațiile în interiorul UE sunt valabile pentru o perioadă de 5 ani, începând cu 15 mai 2019.