PSD și ALDE au reușit în Camera Deputaților ce nu reușiseră în Senat. Legea sistemului public de pensii, ce fusese reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR, a fost adoptată în Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Legea a fost pusă în acord cu decizia CCR. Aceasta va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

În lege au fost efectuate „clarificări” în ceea ce privește plata asigurării sociale de către angajator și, de asemenea, o corelare cu altă lege pentru pensiile de invaliditate.

„Curtea a cerut la trei paragrafe să fie niște clarificări, mai precis cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale și acolo s-a făcut precizarea că deși trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează și le distribuie mai departe este angajatorul. A fost o corelare pentru pensiile de invaliditate în mod normal ar trebui să venim cu o lege privind indemnizația socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că așa a solicitat CCR ca să fie foarte clar am operat și aceste modificări”, a afirmat Olguța Vasilescu.