Ministrul Justiției, Ana Birchall a anunțat că instituția a fost sesizată și informată astăzi de către Interpol că procedura de extradădare a lui Radu Mazăre a fost admisă.

„Sunt puse în aplicare dispozițiile privind preluarea din Madagascar sub escortă de către autoritățile competente din România”, a anunțat Ana Birchall. Ea a mulțumit pentru excelenta colaborare cu autoritățile din Madagascar.

„Prin această decizie Ministerul Justiției și-a îndepliniut atribuțiile cu responsabilitate și profesionalism.

Trebuie amintit că Ministerul Justiţiei a transmis, luni, documentele necesare în vederea extrădării fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, din Madagascar, luni la ora 09.00 acestea fiind primite de ministerul Justiţiei din Madagscar.

De altfel, fiul lui Radu Mazăre a oferit, cu doar o zi în urmă, informații despre regimul pe care fostul edil al Constanței îl are în arestul poliției din Madagascar, dar și despre momentul când acesta a fost prins.

”Sunt în Antananarivo, îl vizitez pe tata zilnic, îi duc de mancare. Este în centrul de detenție pentru cei care urmează să fie extrădaţi de aici.

Multe nu are ce să facă, stă, îi ducem de mâncare și mai vorbim cu el. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, nu trebuie ăa îi plângem de milă, suntem căliți. A trecut prin multe. Este bine cu moralul, fizic.

Asteptăm să se demareze procedurile. Ascultăm în legatură cu trimiterea avionului, însă nu este așa simplu, se trimit documentele din România, se intră pe o procedură judiciara internațională. Dosarul trebuie să ajungă la judecatori să fie judecat, poate să dureze, aici în Madagascar trăim într-o țară democrată.

Când l-au reținut era pe aeroport să plece şi a venit un anume comisar şi i-a spus sa mearga cu el, fără să îi arate o hârtie. La dus la secție . El pleca în Diego Suarez în nord unde are terenul și unde a stat până acum”, a declarat Răducu Mazăre pentru Antena 3.