Ministrul tocmai a anunțat că inaugurarea porțiunilor va avea loc pe 20 iulie, această dată de inauguare fiind cea existentă în graficul constructorilor și nu cea de 30 iunie. 
Ministerul Transporturilor anunţa în martie că la 30 iunie se va circula pe tronsonul Constanţa-Medgidia, pe două benzi, iar pe tronsonul Medgidia-Cernavodă pe o bandă, ca şi pe centura ocolitoare a municipiului Constanţa.
Cu cinci zile înainte de inaugurarea de pe 20 iulie, ministrul Silaghi a anunțat că se nu se va putea circula de la Agigea la Murfatlar, pentru că vor trebui efectuate lucrări la sensul giratoriu de la Murfatlar. Acesta trebuie desființat. Septimiu Buzașu, secretar de stat în MT a precizat că pe tronsonul Cernavodă – Megidia, unde se va deschide circulația pe o singură bandă pe sens (regim de DN), viteza maximă va fi de 80 km/h. Lucrările la acest tronson vor fi finalizate la începutul anului viitor.
Tronsonul Murfatlar-Constanţa al autostrăzii A2 a fost inaugurat la sfârşitul lunii iulie 2011, când traficul rutier se putea desfăşura pe un singur fir, după două luni terminându-se lucrările de construire şi pentru celălalt sens de mers.

Doar pe tronsonul Medgidia – Cernavodă se va circula pe câte o bandă pe sens deoarece acest segment este cel mai întârziat. Asta după ce contractul iniţial, încheiat cu societatea constructoare Colas, a fost reziliat la începutul anului trecut. MTI a organizat o nouă licitaţie în 2011, câştigată de consorţiul Astaldi SPA – Max Boegl.

Lungimea totală a tronsonului de autostradă este de 20,491 kilometri, din care 0,20 kilometri reprezintă zona de racordare la Autostrada existentă. Valoarea contractuluieste de 498 milionae lei fără TVA. Durata contractului este de 63 de luni, respectiv trei luni proiectare la care se adaugă 12 luni execuţie. Perioada de garanţie este de 48 luni. Obiectivul este finanţat din fonduri BEI şi Fonduri de Coeziune.
Pentru tronsonul Medgida – Constanța, de 38,2 km, valoarea contractului este de 596 milioane lei, fără TVA. „Aici nu avem spaţii de servire dar considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiştilor la mare. Suntem mulţumiţi de cum lucrează constructorul. Se lucrează bine pe două tronsoane”, a precizat ministrul transporturilor.
Septimiu Buzașu a menționat și că, tot pe 20 iulie, va fi deschisă și centura ocolitoare a Constanței, care are o lungime de 21,8 km. Până atunci urmează să fie finalizată și mutarea conductei Transgaz care crează probleme în acest moment. Valoarea contractului pentru varianta ocolitoare este de 438 milioane lei fără TVA.