Fratele lui Emi Pian, Ciprian, a fost ridicat cu mascații și dus la audieri. Poliția și procurorii fac percheziții la clanurile Duduianu și Rinu, la mai bine de o săptămână de la uciderea lui Emi Pian. Potrivit avocatei familiei, anchetatorii nu au găsit probe incriminatorii, însă fratele lui Emi Pian, Ciprian, este suspect în dosar.

„În urma percheziției nu au fost găsite bunuri și substanțe interzise. Clientul meu are calitate de suspect și a fost dus la audieri. Procurorii au ridicat înscrisuri privind bunuri imobile. A fost găsit doar un cuțit pe care orice om îl are în casă. Nu au fost găsite hainele din nopatea crimei.

Aș spune că este inegal tratamentul în condițiile în care Emi a fost ucis. El nu era un om violent, nu umbla cu cuțite după el. Clienții mei nu au ieșit și nu au sesizat organele statului cu activități ilicite. E clar că ei nu se vor răzbuna. Emi a murit, nu are cui să folosească răzbunare. Fratele lui, Ciprian, este ridicat și dus la audieri. Așteptăm din partea autorităților reacție fermă și la adresa celorlalți”, a declarat avocata familiei lui Emi Pian.

Percheziții încă de dimineață

Miercuri, încă de la primele ore, mascaţii au descins la mai multe locuinţe care aparţin clanurilor Duduianu şi Rinu. Perchezițiile vizează mai multe locații, printre care și casa în care a locuit liderul grupării Duduianu, ucis săptămâna trecută, Emi Pian.

Potrivit ultimelor date, oamenii lege caută probe concludente (obiectele, armele albe folosite în timpul incidentului care a dus la moartea lui Emi Pian), care să conducă la elucidarea completă a condițiilor în care s-a produs incidentul deosebit de grav în urma căruia liderul clanului a decedat.

Sursă foto: G4Media.ro

România TV, care citează surse din anchetă, mai anunţă că 15 membri ai clanurilor Duduianu şi Rinu vor ajunge astăzi la audieri.

Între timp, a sosit şi confirmarea oficială a percheziţiilor efectuate miercuri, din partea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

“Au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară”

“În continuarea comunicării publice privind evenimentele produse în data de 04 august 2020, Compartimentul de informare si relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cauza având ca obiect infracţiunea de omor comisă asupra unui bărbat în vârstă de 39 de ani, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei.

Vom reveni cu detalii suplimentare, în funcție de evoluția cercetărilor”, a transmis Parchetul Tribunalului Bucureşti.