Viorica Dăncilă va pleca de la Palatul Victoria mai repede decât s-ar fi așteptat. Deși PNL părea că nu are șanse să treacă Guvernul orban, o alianță de ultimă oră schimbă totul. Cei din PNL s-au înțeles cu ALDE, iar formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu va vota noul Executiv.

Mai multe surse prezenta la negocieri au anunțat că cei de la ALDE voteaza guvernul și că se va incheia acord scris ALDE-PNL. Dar asta nu e tot. ALDE a pus condițiile pentru ca să nu se umble la cota unica de impozitare, iar recursul compensatoriu să fie tranșat prin lege, în Parlament.

Chiar Călin Popescu Tăriceanu a declarant după negocierile cu PNL, că au ajuns la un acord și astfel va susține Guvernul Orban. „Pot să vă spun că am căzut de acord asupra tuturor celor 12 condiții. (…) Concluzia este că împreună cu colegii mei ne vom prezenta zilele următoare în Biroul Executiv al ALDE, unde vom susține ca Biroul să dea votul în favoarea învestiturii dlui Orban în fruntea viitorului Guvern. Vom avea și un acord scris cu PNL. În momentul de față sunt 25 de parlamentari”, a spus Tăriceanu.

Odată cu aceste condiții impuse de ALDE este posibil ca și ProRomânia să voteze Guvernul lui Ludovic Orban, având în vedere că formațiunea lui Victor Ponta este în alianță cu ALDE și îl susține pe Mircea Diaconu în lupta pentru prezidențiale.