Surprinzătoare luată de noua conducere a DIICOT, după demisia lui Felix Bănilă. Amenda de 5.000 de lei dată familiei Melencu a fost anulată joi.

Familia Luizei Melencu a fost amedată cu 5.000 de lei de procurorii DIICOT după ce a refuzat să se prezinte la audieri și pentru prelevarea de probe ADN, care ar fi trebuit să fie trimise la FBI.

Ulterior, anchetatorii au descins cu jandarmii acasă la familia Melencu, iar mama și bunicul Luizei au fost luați cu ambulanța. La câteva zile distanță, preleședintele Klaus Iohannis i-a cerut fostului șef al DIICOT, Felix Bănilă, să demisioneze, ceea ce acesta a și făcut, a doua zi după solicitarea șefului statului.

Luni, 30 septembrie mama Luizei s-a prezentat la sediul Poliţiei Române pentru a-i fi prelevate probele ADN. Aceasta a decis sâmbătă că va fi de acord cu recoltarea noilor probe dar să fie transportată la Bucureşti de către organele de anchetă. Expertiza va fi realizată de FBI, iar probele recoltate au fost deja trimise în Statele Unite. Rezultatul este asteptat într-o lună. În plus, Monica Melencu a fost și umilită la Poliție de către autoritățile care se ocupă de cazul respectiv. Atitudinea și brutalitatea comisarului care coordona operațiunea au făcut-o pe mama Luizei să izbucnească în lacrimi. Acesta este acum anchetat de Ministerul de Interne. Se pare că ar fi avut un comportament neadecvat pe tot parcursul anchetei.

Monica Melencu a depus o plângere la Parchetul General și ulterior a avut o întrevedere cu procurorul general şi ministrul Justiţiei. Se pare că IGPR a declanșat o anchetă internă cu privire la comportamentul comisarului şef al Departamentului de Investigaţii Criminale.