Premierul Ludovic Orban a tăiat miercuri practic orice speranță celor care așteptau dublarea alocațiilor pentru copii.

Cuantumul majorării

El a reafirmat că legea va fi prorogată, dar a făcut și declarații suplimentare, despre cuantumul eventualei majorări, care puțin probabil că va fi de 100%.

”Vom proroga termenul de intrare în vigoare a majorării alocațiilor până la primul moment în care vom putea face rectificare bugetară, adică după data de 1 iulie.

După primele 6 luni ale anului vom vedea cât va crește economia românească. Cu siguranță vom majora alocațiile, dar doar în măsura în care o vor permite resursele financiare”, a declarat Ludovic Orban miercuri seară.

Oameni responsabili

”Avem o lege a pensiilor, o lege a salarizării, pe care trebuie să le respectăm. Suntem oameni responsabili și nu putem angaja cheltuieli fără surse de finanțare.

În orice țară civilizată, creșterea economică se bazează pe investiții, pe inovație, iar creșterea resurselor bugetare nu se poate face decât pe baze economice solide”, a adăugat Orban.

Alegerea democratică a primarilor

În ceea ce privește alegerea primarilor din două tururi, Ludovic Orban a spus că PNL ar putea să tranșeze joi modalitatea în care va implementa modificarea legii electorale.

”PNL are ca obiectiv alegerea democratică a primarilor cu 50% plus 1 din cetățenii care se prezintă la vot.

Trei variante

Suntem în curs de analiză și o vom finaliza în curând. Exista trei variante: dezbaterea parlamentară, asumarea de răspundere și ordonanța de urgență.

Este posibil să se tranșeze mâine”, a mai spus Ludovic Orban