Tentativă de asasinat asupra asistentului principal al președintelui Ucrainei. Persoane neidentificate au deschis focul asupra unei mașini în care se afla Serhi Şefir, prim-asistentul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. În urma incidentului armat extrem de neașteptat a fost rănit șoferul mașinii, potrivit unor informații făcute publice de poliția ucraineană. Asupra mașinii care îl transporta pe Serhiy Shefir au fost trase mai multe focuri de armă.

Miercuri dimineață au fost trase focuri de foc asupra vehiculului cu care asistentul președintelui, Serhiy Shefir, era transportat. Potrivit poliției, șoferul acestuia a fost rănit. Peste 10 gloanțe au lovit mașina lângă satul Lesniki, aflat în apropierea capitalei Kiev.

Din primele informații, s-au tras mai multe focuri de armă aupra mașinii care îl transporta pe asistentul principal al președintelui  Zelenskyy, într-o posibilă tentativă de asasinat, relatează DW.

Șoferul a fost rănit grav

Șoferul autoturismului a fost grav rănit în urma atacului, a declarat ministrul de Interne ucrainean.

Se pare că mai bine de 10 gloanțe au fost trase în mașina în care se afla asistentul, în apropierea satului Lesnyky, în afara capitalei Kiev, se arată într-un comunicat al poliției.

„Persoanele neidentificate au tras aproximativ 10 focuri de armă cu calibru 7,62”, a scris procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova pe Facebook, adăugând că se desfășoară o anchetă pentru tentativă de crimă.

Un parlamentar a declarat pentru agenția de presă Reuters că asistentul, Serhiy Shefir, nu a fost rănit.

“Se desfășoară o operațiune specială pentru căutarea infractorilor. Oricine are informații despre circumstanțele evenimentelor să informeze forțele de ordine“, au precizat polițiștii.

Adjunctul șefului comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și informații, Mariana Bezuhla a confirmat tentativa de asasinat asupra primului asistent al președintelui Ucrainei, Serhiy Shefir, și a mai declarat că șoferul acestuia a fost atins de trei gloanțe.

Presa ucraineană relatează că împușcăturile au fost trase din pădure cu arme automate.

Serhi Şefir este consilier de lungă durată al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și este considerat cel mai apropiat confident al său.

ukrinform.net

 

ukrinform.net

Sursă foto: Pixabay