Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat luni dimineață că Radu Gavriș a fost demis din funcția de adjunct al Poliției Capitalei. Totul s-a întâmplat în urma scandalului din Centrul Vechi. 27 de persoane, printre care șefi din Poliție și procurori au fost surprinși, vineri seara, în timp ce încălcau legea și participau la o petrecere într-un restaurant din centrul Capitalei.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că Radu Gavriș nu mai este adjunctul Poliției Capitalei, de luni dimineață. De asemenea, el a anunțat că va verifica cum au apărut imaginile de vineri seară în spațiul public. „Am dispus înlocuirea ofițerului (n.red. Radu Gavriș), care avea și funcție de conducere la Poliția Capitalei.”, a anunțat ministrul Bode. Acesta a adăugat „am văzut că domnul polițist se luptă cu pandemia din interior și nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate.”

Cine îl va înlocui pe Radu Gavriș?

Lucian Bode a declarat că va solicita astăzi lămuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public informațiile și imaginile de la activitatea de vineri, fără să și le asume nimeni. Se pare că funcția lui Radu Gavriș va fi preluată de Bogdan Berechet.

“Cât timp voi fi în această înalta demnitate voi face tot ce depinde de mine să arăt că majoritatea polițiștilor, eu mi-aș dori toți, sunt profesioniști, respectă haina militară. Și mi-aș dori că niciodată să nu fie pus semnul egal între anumite derapaje și instituțîi fundamentale în statul român: poliție, jandarmerie, pompieri.” a declarat Lucian Bode.

“Concret, despre activitățile de vineri, pe dată de 22 ianuarie, noi am verificat peste 4000 de agenți economici dacă respectă măsurile de prevenire și combatere covid. Am verificat aproape 8000 de activități, restaurante, terase.”, a adăugat acesta.

Bode: Am dispus înlocuirea ofițerului

“Din cei 4000 de agenți economici, 740 au fost verificați la nivelul Municipiului București. Dintre aceștia, o parte au fost în Centrul Vechi. Așadar, vreau să elimin orice suspiciune că Poliția s-a dus la pont într-o anumită locație. După ce am constatat ce se întâmplă la respectiva locație, am aplicat o amendă contravențională agentului economic, de 5000 de lei.

Am sancționat  25 de participanți la respectiva…nu era vorba de o petrecere pentru că ei nu aveau legătură toți unul cu celălalt…cu 17.500 de lei. Poliția Română a dispus cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție care se afla la momentul respectiv în incinta respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de polițist.

Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din funcția de coordonator(…) a luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că Domnul Polițist se lupta cu această pandemie din interior și nu aș vrea să îi dăm această posibilitate. Celălalt adjunct care îndeplinește și atribuții, este împuternicit la comandă Poliției Capitalei, Ion Berechet, va prelua aceste atribuții.”, a declarat Lucian Bode.