Ministrul care va gestiona componenta de comunicaţii va prelua câteva dosare extrem de importante, aduse într-o etapă în care nu ne-am fi imaginat că ar putea ajunge într-un an de zile, a declarat, joi, fostul ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

„Mă bucur tare mult că se revine la formula în care avem un Minister al Transporturilor, care se va ocupa de tot ce înseamnă transporturi în România, şi un Minister al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care va prelua componenta de comunicaţii din fostul Minister al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Transpunerea memorandumului 5G încheiat cu SUA

Vreau să-i transmit domnului ministru care va gestiona componenta de comunicaţii că preia câteva dosare extrem de importante, aduse într-o etapă în care nici nu ne-am fi putut imagina că se va întâmpla într-un an de zile.

Dosarul Cyber, faptul că e sigur în acest moment că România va gestiona prima agenţie europeană, o agenţie europeană nou înfiinţată, cu tot ce înseamnă acest lucru, pe tot lanţul, inclusiv cel de buget de cercetare, faptul că ea va funcţiona în România este un lucru extraordinar şi va reprezenta o prioritate pentru acest domeniu”, a spus Bode la predarea mandatului către ministrul Transporturilor şi cel al Digitalizării.

Bode a subliniat, de asemenea, că este finalizat Codul comunicaţiilor şi pus în dezbatere publică, iar la începutul sesiunii parlamentare „cu siguranţă Guvernul Cîţu va adopta proiectul de lege pentru transpunerea memorandumului încheiat cu partenerii noştri strategici, cu Statele Unite, în ceea ce priveşte tehnologia 5G”.

Poșta Română rămâne la comunicații

„Sunt doar câteva dintre dosarele ministerului pe care le preia într-o fază foarte avansată”, a punctat Lucian Bode.

La rândul său, ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, a transmis că va duce proiectele mai departe, după criteriile cunoscute.

„Mesajul meu este de continuitate. O să ducem proiectele mai departe, după criterii pe care le cunoaşteţi: competenţă, performanţă, termene respectate şi în condiţii de maximă transparenţă”, a spus Teleman.

Întrebaţi ce minister se va ocupa de Poşta Română şi de 5G, cei doi au răspuns că „rămân la comunicaţii”.