Este vorba de măsuri în Justiție care nu mai suportă amânare. În același timp, Orban a arătat ce va face guvernul, dacă PSD va încerca să întârzie bunul mers al procesului legislativ.

PNL își asumă răspunderea în Parlament

Premierul Ludovic Orban a reiterat luni intenția PNL de a-și asuma răspunderea în Parlament pe mai multe modificări legislative pe care guvernul vrea să le aducă în domeniul Justiției, între care cea mai importantă este abrogarea recursului  compensatoriu.

”Nu ne este teamă de o moțiune de cenzură. Sunt teme importante care trebuie abordate, a declarat luni Premierul Ludovic Orban

În plus, ”dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraților, peste 2700 ar ieși din sistem, ceea ce înseamnă blocarea sistemului. Vom apela la o Ordonanță de Urgență, dacă PSD va încerca să tergiverseze adoptarea acestor măsuri”, a adăugat președintele PNL.

”Suntem într-o situație pe care sper că o va înțelege toată lumea și sper că nu vom apela la procedura ordonanței de urgență. Ne vom asuma răspunderea, o dată pe temenele din Justiție, și a doua oară pe  temele economice, abrogarea OUG 114”, a mai spus el.

Atenționat de reprezentanții mass media că MCV a recomandat să nu se mai adopte ordonanțe de urgență pe Justiție, Ludovic Orban a declarat:

”Vom pune în practică recomandaările MCV atunci când vom fi pregătiți și când vom avea susținerea politică necesară”.