Programul IMM Invest este destinat să sprijine companiile care se confruntă cu dificultăți economice ca efect al pandemiei COVID-19 în accesarea unor finanțări necesare pentru asigurarea continuității activității.

În ceea ce privește valoarea finanțărilor pe care banca estimează să le acorde în cadrul Programului IMM Invest în anul 2020, aceasta este de aproximativ 1,38 miliarde lei.

„Este extrem de important în acest moment să sprijinim repornirea economiei. Suntem conștienți că în rândul companiilor există o mare îngrijorare în ceea ce privește perioada de după criză. Aș vrea să subliniez că BRD a continuat finanțarea în toata această perioadă, și suntem pregătiți să susținem cererea de credite în continuare, atât prin programul guvernamental IMM Invest, cât și prin oferta proprie de creditare. Suntem alături de clienții noștri care se confruntă cu dificultăți economice și vom trece peste această perioadă împreună”, a spus François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale. 

Garanția Statului Român

Totodată, creditele acordate în cadrul IMM INVEST beneficiază de garanția Statului Român, prin intermediul FNGCIMM, în proporție de 80% sau 90% din valoarea acestora și pot fi folosite pentru finanțarea activității curente pe termen mediu și finanțarea investițiilor pe termen lung. 

Valoarea cumulată maximă a creditelor garantate de stat care pot fi acordate unui singur beneficiar în cadrul programului este de 10.000.000 lei. 

Dobânzile vor fi subvenționate integral de stat până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care creșterea economică pentru anul 2021 va fi mai mică decât cea a anului 2020. Nivelurile maxime ale marjelor de dobândă peste Robor 3M sunt de 2 puncte procentuale pentru creditele de investiții și de 2,5 puncte procentuale pentru creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru.

BRD – Groupe Société Générale operează o reţea de 648 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 29 000   POS-uri şi aproape 1 500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul anului 2019, de 55,9 miliarde RON.