Primarul oraşului Braşov a primit ieri, din partea www.evz.ro, diploma care atestă victoria oraşului de sub Tâmpa.

La patru luni după ce www.evz.ro a lansat românilor provocarea de a alege “Oraşul de vis”, Braşov, câştigătorul competiţiei, a primit ieri diploma care îi confirmă statutul. La sediul primăriei municipiului, edilul George Scripcaru a primit, în prezenţa jurnaliştilor din presa locală, diploma “Braşov, oraşul de vis”. Acesta a primit distincţia în numele braşovenilor, cei care au acordat voturile şi notele care au adus oraşul lor pe prima treaptă a clasamentului.

“Oraşul de vis”, o campanie unică în presa românească

Diploma pe care www.evz.ro a acordat-o ieri oraşului Braşov se va alătura altor certificate de recunoaştere pe care acest oraş le-a câştigat în ultimii ani. Dintre acestea, două au fost primite de la Bruxelles, pentru folosirea inteligentă a resurselor. În 2008 şi 2009, Braşovul a ocupat locul 2 în campania europeană “Make your city a model în energy management”, iar modul de implementare a proiectelor în acest sens a primit recunoaştere europeană.

În acest an, Braşovul se află şi la ceas aniversar, întrucât aniversează 775 de ani de la prima atestare documentară. Turiştilor şi locuitorilor le-au fost pregătite concerte de jazz, târguri de produse tradiţionale şi naturale, evenimente slow-food şi culturale.

Campania realizată de www.evz.ro pentru a descoperi oraşul din România cu cele mai atractive condiţii de viaţă a oferit o provocare unică în presa din România. Acest proiect original a realizat o radiografie obiectivă asupra vieţii în cele 14 oraşe alese să participe în campanie. S-au reunit opiniile locuitorilor, cu perspectiva administraţiilor locale şi evaluarea www.evz.ro pe informaţii statistice aparţinând instituţiilor publice.

Reunite, cele trei puncte de vedere au arătat că Braşovul oferă cele mai mari avantaje şi poate fi considerat o destinaţie de emigrare internă pentru cei aflaţi în căutatea unui oraş care să le satisfacă cerinţele privind calitatea vieţii, de la infrastructură, la mediu, siguranţă, sănătate, cultură şi educaţie, dezvoltare economică şi administraţie locală.