Pentru a nu fi nevoit să apelezi la un specialist ori de câte ori trebuie să dai o gaură sau să înșurubezi un șurub este necesară achiziționarea unei bormașini. Această uneltă este foarte utilă în casa oricărei persoane care îi plac activitățile gospodărești.

Pot fi achiziționate foarte multe modele de bormașini ceea ce înseamnă că trebuie să analizezi cu foarte mare atenție ofertele existente pe pizza de specialitate. Ceea ce trebuie să știi de la început este că nu trebuie să achiziționezi o bormașina ultra performantă în cazul în care dorești să o utilizezi ocazional în activitățile gospodărești pe care le întreprinzi.

Achiziționarea unui astfel de model necesită un efort financiar considerabil și se recomandă doar oamenilor care lucrează în domenii de activitate care necesită utilizarea unei astfel de bormașini.

Criterii care trebuie avute în vedere pentru a putea achiziționa o bormașină care să răspundă cât mai eficient în cadrul activităților gospodărești

Persoanele care nu au experiență în utilizarea unei bormașini dar vor achiziționarea uneia pentru a se putea utiliza de aceasta în momentele în care trebuie să înșurubeze șuruburi care cu greu pot fi înșurubate manual sau care vor să de-a găuri în perete pentru a putea prinde suportul TV, etc, au dificultăți în alegerea modelului de bormașină potrivit nevoilor avute.

Pentru a evita achiziționarea unui model care fie nu răspunde eficient nevoilor avute fie este prea profesională pentru activitățile în care dorești să o utilizezi trebuie să realizezi achiziția în funcție de anumite aspecte. Cele mai importante aspecte care trebuie avute în vedere pentru a putea achiziționa o bormașină de care să fii mulțumit și pentru achiziționarea căreia să nu dai o sumă mare de bani, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Activitățile în care urmează să fie utilizată bormașina. Cu toate că nu poți ști 100% care sunt toate activitățile în care urmează să fie utilizată bormașina, trebuie să ai o idee foarte bine conturată în legătură cu nivelul de dificultate al activităților în care urmează să fie utilizată această sculă. În cazul în care vor fi activități gospodărești, care nu implică nimic complicat recomandarea este achiziționarea unei bormașini cu percuție. Acest tip de bormașină poate fi utilizată și pe post de șurubelniță ceea ce face ca acest tip de bormașină să fie o necesitate pentru orice gospodar care nu dorește să apeleze la altcineva în momentul în care trebuie să realizeze o activitate gospodărească. În schimb, în cazul în care nivelul de dificultate este crescut și este nevoie de forță de pătrundere trebuie achiziționată o bormasina cu rotopercutor. Acesta oferă forța necesară pentru a putea găuri materiale foarte dure.
  • Tipul de alimentare. Pentru că tehnologia a avansat foarte mult există posibilitatea de a putea achiziționa o bormașină care este alimentată de către un acumulator care în momentul în care se descarcă trebuie încărcat la o priză. De asemenea, există varianta achiziționării unei bormașini alimentată de către priză. Cea de-a doua variantă este o idee mai bună pentru că utilizarea acesteia nu depinde de starea în care se află acumulatorul. În schimb, bormașina care este alimentată de către un acumulator oferă posibilitatea de a o putea utiliza în zone în care nu este posibilă utilizarea unei prize. Lucrurile clasice nu mor niciodată motiv pentru care achiziționarea unei bormașini care este alimentată cu energie electrică prin intermediul firului este din punctul meu de vedere soluția optimă cu toate că utilizarea unei bormașini alimentată cu ajutorul unui acumulator este o idee foarte eficientă.
  • Rapiditatea cu care găurește. Chiar dacă nu utilizezi bormașina în scop profesional nu cred că vrei ca această să găurească cu viteza cu care se deplasează un melc. Așadar, ai în vedere viteza cu care găurește modelul de bormașină pe care dorești să îl achiziționezi.
  • Tipul de mandrină. Aceasta este o componentă foarte importantă pentru că aceasta ține fix burghiul pentru ca acesta să poată găuri suprafață dorită. Pentru a putea alege eficient din acest punct de vedere trebuie să ții cont de grosimea burghiilor pe care le vei folosi dar și de modul în care sunt fixate burghiile în mandrină. În funcție de acest ultim aspect pot fi achiziționate bormașini cu mandrină automată și bormașini cu mandrină cu cheie. Aceasta din urmă necesită utilizarea unei chei speciale pentru a putea înfileta/desfileta burghiul.
  • Producătorul bormașinei. Este un aspect foarte important pentru că acesta îți transmite informații despre calitatea acesteia dar și despre durata de utilizare. Pentru a putea face o investiție inteligentă din punct de vedere financiar se recomandă achiziționarea unei bormașini realizată de către un brand celebru. Achiziționând o astfel de bormașină ai siguranța că aceasta va putea fi utilizată fără nici un fel de problemă pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Concluzii 

Orice bărbat gospodar, căruia îi place să realizeze singur activitățile gospodărești are o ladă cu scule și echipamente pe care le utilizează de fiecare dată când trebuie să realizeze o activitate gospodărească. Printre altele, din această ladă nu trebuie să lipsească bormașina pentru că este o sculă foarte utilă. Niciodată nu poți ști când ai nevoie să dai o gaură în perete pentru a putea prinde un tablou, suport TV, cuier, etc. Pentru a o putea achiziționa pe cea potrivită nevoilor avute trebuie să ții cont de aspectele prezentate în rândurile de mai sus.