"Pe Dunăre va fi mai bine în perioada următoare, iar în ceea ce priveşte celelalte râuri am făcut tot ceea ce era posibil. Chiar dacă Hidroelectrica a produs energie electrică mai puţină, deocamdată nu se pune problema creşterii preţului la energie. Au mai existat asemenea situaţii, deci nu e ceva ieşit din comun. În Guvern, subiectul majorării preţului la energie electrică nu s-a discutat pentru că nu este o situaţie gravă. În maxim două săptămâni se va face o analiză în Guvern a situaţiei", a afirmat Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, debitele fluviului Dunărea sunt, la ora actuală, în creştere, însă problema rămâne seceta.

"Debitul Dunării a crescut în ultimele două zile, la aproape 3.000 /mc/secundă, n.r./ faţă de 2.200 cât era. Din acest punct de vedere, conform informaţiilor furnizate de colegii de la Meteorologie, nu vor fi probleme deosebite. Vom avea o problemă cu seceta în cazul în care timp de două-trei săptămâni nu vor fi ploi. Deocamdată, stăm în aşteptare. Până în 1 octombrie nu vor fi ploi consistente, se pare că după acea dată totuşi se va întâmpla acest lucru. Până în 20-25 octombrie, în agricultură mai pot fi amânate unele culturi de toamnă", a precizat Laszlo Borbely.