Whitman a preluat conducerea HP în 2011 şi încearcă să revigoreze afacerile celui mai mare producător de PC-uri, care nu a reuşit să pătrundă pe piaţa gadget-urilor mobile.Vânzările companiei au scăzut anul trecut cu 5%, la 120,4 miliarde de dolari, scrie mediafax.ro

Scăderea cererii pentru computere tradiţionale în paralel cu creşterea explozivă a smartphone-urilor şi tabletelor ridică probleme grave industriei PC-ului, de la Microsoft la HP şi Dell.

Vânzările de PC-uri au scăzut cu 6,4% la nivel mondial în ultimele trei luni ale anului trecut, marcând primul declin din ultimii 11 ani în perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit estimărilor companiei de cercetare de piaţă IDC.

Whitman a încasat anul trecut un salariu simbolic de 1 dolar, dar a primit un bonus de performanţă de 1,7 milioane de dolari, acţiuni de 7 milioane de dolari şi un pachet de options (acţiuni care pot fi cumpărate ulterior la un preţ prestabilit) de 6,4 milioane de dolari, transmite Bloomberg, care citează un raport al HP.

Meg Whitman a preluat poziţia de CEO în septembrie 2011, la scurt timp înainte de încheierea acelui an fiscal, încasând o remuneraţie de 16,5 milioane de dolari pentru acea perioadă.

HP încearcă să găsească o reţetă pentru revenire după ce a trecut prin cinci trimestre consecutive de scădere a vânzărilor, mai multe tranzacţii care s-au încheiat prost pentru companie, schimbări repetate de management în ultimii 4 ani şi diverse erori strategice.

Sursa: mediafax.ro