Suma pe care o poate obţine Alan Mulally din acţiunile primite depinde de valoarea lor în ziua în care le vinde şeful Ford. Marţi, la închiderea şedinţei de tranzacţionare a bursei de la New York, valoarea unei acţiuni Ford era de 12,88 dolari, ceea ce înseamnă că preţul acţiunilor primite de Alan Mulally valora 11,7 milioane de dolari.

De asemenea Ford a anunţat că Alan Mulally a primit acţiuni de şapte milioane de dolari, cu drept de tranzacţionare în 2013. În plus, şeful Ford beneficiază de opţiuni de cumpărare a 745.526 acţiuni, la un preţ de 12,75 dolari.
În vârstă de 67 de ani, Alan Mulally, este considerat responsabil pentru relansarea Ford după angajarea sa în funcţia de director general în 2006. Mulally este cel care a luat decizia critică de a ipoteca majoritatea activelor companiei, inclusiv faimosul logo, pentru 23,5 miliarde de dolari. Această decizie a ajuta Ford să evite ajutoarele guvernamentale şi să nu se plaseze sub protecţia legii falimentului cum au făcut rivalii General Motors Co. şi Chrysler Group.

‘Suntem decişi să aliniem compensaţiile acordate conducerii cu performanţa companiei şi să încercăm să legăm o parte semnificativă din compensaţiile directorilor de interesele acţionarilor pe termen lung’, a declarat un purtător de cuvânt al Ford, Jay Cooney.

Ford a anunţat recent că, în trimestrul patru din 2012, vânzările şi profitul au depăşit estimările. Excluzând elementele excepţionale, profitul pe acţiune a fost de 31 de cenţi, depăşind estimările analiştilor, de 25 de cenţi. Veniturile au urcat cu 5,5%, la 36,5 miliarde de dolari. În ultimul trimestru al anului trecut, Ford a câştigat 1,9 miliarde de dolari în America de Nord, dar a pierdut 732 milioane de euro în Europa. Pe ansamblul anului trecut, Ford a realizat un profit net de 5,67 miliarde de dolari, în scădere cu 5% comparativ cu 2011.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

Sursa: Agerpres