Cîțu va fi înlocuit?

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că divergențele dintre PNL și USR, „vor continua”, iar Florin Cîțu nu va mai prinde finalul anului ca premier. Acesta consideră că Marcel Boloș s-a numărat printre cei mai buni miniștri, care au făcut diferența la Ministerul Fondurilor Europene, având în vedere conflictul de la minister dintre Boloș și Cristian Ghinea, după cum transmite DCNews.

Ghinea încearcă să îndrepte anumite aberații

De asemenea, Bogdan Chirieac subliniază că „Cristian Ghinea încearcă să îndrepte anumite aberații din Legea salarizării”. „25% din salariu spor de antenă pentru lucrul în condiții periculoase” este unul dintre exemplele date în acest sens de Bogdan Chirieac.

Acesta a mai subliniat că „oamenii ăștia care lucrează în ministerele României, multe clădiri foarte frumoase, cică lucrează în condiții periculoase. Ăsta e adevărul, poți să le dai salariul ăla din alt motiv, dar să nu dai sporul pentru condiții periculoase.”

Dacian Cioloș premier?

„USR, neavând alegători în zona de administrație, ci în zona corporatistă, poate să înceapă reformele și asta se dorește. E procesul prin care USR – PLUS se va substitui PNL-ului și cred că anul acesta îl vom avea premier pe Dacian Cioloș”,consideră Bogdan Chirieac.

Analistul îl vede pe Dacian Cioloș premier până la finele anului, cu sprijin primit de la Bruxelles.

„Anul acesta, până la sfârșit, cred că Dacian Cioloș va lua fotoliul de prim-ministru, având și sprijinul Bruxelles-ului pentru lucrul acesta”.

De asemenea, Bogdan Chirieac crede că acest partid a fost adus la guvernare pentru că vechea clasă politică nu face față.

„Acest partid a fost adus probabil la guvernare la recomandarea Bruxelles-ului, pe axa Paris-Berlin, tocmai pentru că vechea clasă politică nu face față. Zicerea PNL-PSD aceeași mizerie cred că se va contura pe măsură ce miniștrii USR vor deveni mai proeminenți”, mai declară Bogdan Chirieac.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan