„Acest certificat trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament.” sunt cuvintele publice ale lui Florin Roman, vicepreședintele PNL, despre prezența certificatului verde în spațiile destinate desfășurării activităților profesionale.

Invitat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni tv de pe B1 TV, Florin Roman a vorbit despre importanța obligativității certificatului verde la locul de muncă, dar și despre reacțiile politicienilor români la această inițiativă.

„Există o latură minoritară a antivacciniștilor”

Florin Roman a explicat că în alte state europene, obligativitatea certificatului verde a primit vot majoritar pozitiv din partea parlamentarilor. Acesta speră în dezbaterea parlamentară din țară să se ajungă la o soluție comună. Potrivit spuselor sale, în România „există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea.”

„Nu, nu există nicio diferență majoră, există o singură chestiune legată de acea discriminare pe plata pentru perioada de 60 de zile sau 90 de zile între sectorul public sau sectorul privat.

Practic, din acest punct de vedere, toate celelalte obstacole au fost depășite. Poziția premierului este foarte clară, acest certificat trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament.

Am avut o problemă legată de data de 12, care era data de raport la cele șase comisii. Practic, după ce proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților, au apărut foarte, foarte multe amendamente și a fost necesar în dezbaterea parlamentară să se ajungă la o soluție comună, pentru că în alte țări adoptarea unei astfel de legi a primit majoritatea voturilor celor care îi reprezintă în Parlament.

La noi, din păcate, există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea.”, a spus Florin Roman.

„Noi ne dorim să facem asta”

Florin Roman a subliniat faptul că liberalii își doresc implementarea acestei restricții pentru angajații din România care activează atât în domeniul de stat, cât și în spațiul privat.

„Decizia politică la nivelul coaliției este cea anunțată de premier, și noi ne dorim să facem asta, însă, repet, după ce legea a venit de la Senat, cu respingere (…), la Camera Deputaților au fost depuse foarte multe amendamente. Din șirul de amendamente care au fost acolo, înțeleg că a mai rămas o singură discuție referitoare la perioada de 30 sau de 60 de zile, atât”, a zis Florin Roman.