Este vorba despre Teodor Meleșcanu. Politicianul în vârstă de 79 de ani a anunțat în data de 8 noiembrie pe pagina sa de Facebook că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de senator, după 4 mandate.

Anunțul făcut de Teodor Meleșcanu

Teodor Meleșcanu spune că în toate funcțiile pe care le-a ocupat, obiectivul lui a fost unul singur, adică binele poporului român. Acesta subliniază că vrea să-i lase pe tineri să se afirme, chiar dacă „puterile îl țin”.

„12 ani, 4380 zile, 350040 ore, 62208000 clipe, atât am petrecut ca reprezentant al poporului în Parlamentul României.

Dacă doar zece procente din acest timp (și vă asigur că au fost mult mai multe), au fost remarcabile, mă pot simți cel mai realizat si binecuvântat om; și chiar asa mă simt.

Am participat la elaborarea, amendarea și votarea a sute de legi, care astăzi sunt coloana juridică a democrației românești.

Niciodată nu m-am considerat un politician, ci un diplomat de carieră în slujba României și a românilor.

Țara, poporul meu, mi-au oferit mult și sunt mândru că am putut să dau înapoi o parte.

În orice funcție am fost, la orice dezbatere am participat, am avut un singur obiectiv: binele poporului meu. Niciodată nu am fost în slujba politicienilor momentului.

Deși puterile mă țin mulțumită Lui Dumnezeu și văd că în democrații consolidate, la vârsta mea poți ajunge președinte de țară, am hotărât să nu mai candidez pentru un nou mandat de parlamentar. Las locul tinerilor, să-și dovedească devotamentul pentru România prin munca lor in Parlament. Sunt convins că vor face o treabă bună.

Eu îmi voi continua activitatea didactică, academică și voi rămâne, atata vreme cât trăiesc, un diplomat în slujba României”, a scris Teodor Meleșcanu pe Facebook.