Chiar dacă maşina are un preţ de 4,5 mil. dolari – cu 500.000 de dolari mai scumpă decât coupeul Veneno – aceasta va fi mai uşor de obţinut, cu condiţia să ţi-o permiţi. Asta pentru că Lamborghini va produce nouă astfel de maşini pe parcursul anului viitor. Producţia coupeului a fost limitată la doar patru modele, dintre care unul este păstrat în muzeul Lamborghini. Planurile companiei de a construi această maşină au fost anunţate în luna august a acestui an.

Roadsterul Veneno nu este decapotabil. Pur şi simplu nu are plafon, doar o bară de siguranţă la impact. Maşina cu tracţiune integrală este pusă în mişcare de un motor V12, de 6,5 litri şi 750 de cai putere şi poate atinge 100 km/oră în numai 2,9 secunde, potrivit Lamborghini. Viteza maximă a maşinii este de 355 km/oră.

Roadsterul este construit aproape în întregime din polimeri armaţi cu fibre de carbon. Până şi materialele de interior sunt confecţionate dintr-un material textil din fibră de carbon. Spre deosebire de coupeul Veneno, care a fost pus la dispoziţia publicului numai în trei scheme de culori predeterminate, cumpărătorii vor avea posibilitatea să aleagă orice culoare pentru acest automobil.

<script src=’https://i.cdn.turner.com/money/.element/script/6.0/players/embed.js?videoid=/video/pf/2013/08/16/pf-wheels-lamborghini-veneno.cnnmoney’></script>

SURSA: CNN Money