Bugatti”La Voiture Noire” a fost vândută cu 16,7 milioane de dolari. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 400 de kilometri pe oră. Fiecare componentă a autoturismului a fost produsă manual, iar cea mai scumpă mașină din istorie este construită integral din fibră de carbon.

„La Voiture Noire” reprezintă mai mult decât aniversarea de 110 ani şi mai mult decât interpretarea modernă a Bugatti Atlantic. Bugatti „La Voiture Noire” este o frumuseţe în sine, o maşină pe care am iubit-o de la prima vedere şi căreia i-am spus ultimul mare turism.”, a declarat Stephan Winkelmann, preşedintele Bugatti.

În ciuda preţurilor în creştere, piaţa de nişă este nu dă semne de oboseală, spune preşedintele Lamborghini, care a venit la Geneva cu noul Huracan EVO Spyder, o maşină decapotabilă.

”Este un alt pas spre evoluţie. Anul trecut am avut vânzări record de 5.700 de maşini, iar anul acesta vom avea aproape 8.000 de maşini vândute. Este o creştere mare.”, a declarat  Stefano Domenicali, preşedinte Lamborghini.

McLaren a prezentat la salonul de la Geneva supermaşina Speedtail care costă 2,3 milioane de dolari.

”Vom rămâne la super maşini, maşinile sport şi super-maşinile ne definesc. Nu vom face niciun SUV, nu dezvoltăm tehnologia pentru aşa ceva şi nici nu se potriveşte brandului nostru. Aşteptările clienţilor noştri se învârt în jurul super-maşinilor.

Aston Martin a venit la Geneva cu SUV-ul, Lagonda All-Terrain, complet electric, care va intra în producţie de serie în 2022, scrie Digi24.ro.

Vezi video aici: