Reuniunea la care a participat ministrul Bogdan Ivan a fost dedicată securității energetice și creșterii competitivității în Europa de Sud-Est, reunind la masa rotundă producători, furnizori și distribuitori de energie din România, Europa și Statele Unite ale Americii.
Bogdan Ivan a abordat temele majore legate de provocările geopolitice actuale din regiune
În cadrul evenimentului, ministrul Energiei a abordat temele majore legate de provocările geopolitice actuale din regiune, importanța diversificării surselor de energie și nevoia unei infrastructuri energetice moderne, interconectate și reziliente. România, potrivit acestuia, are un rol strategic în arhitectura energetică regională, fiind în măsură să devină un hub regional pentru energie sigură, curată și accesibilă.
„La invitația Romanian Energy Center, am participat la Transatlantic Power Dialogue, un eveniment organizat împreună cu Atlantic Council și Energynomics, dedicat securității energetice și competitivității în regiunea Europei de Sud-Est. Masa rotundă a reunit producători, furnizori și distribuitori de energie din România, Europa și SUA”, a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul a subliniat importanța parteneriatelor strategice cu Statele Unite
Ministrul a subliniat importanța parteneriatelor strategice cu Statele Unite, aliații europeni și actorii regionali. Obiectivul acestor colaborări este consolidarea securității energetice pe termen lung, prin investiții susținute, stabilitate politică și încredere reciprocă între parteneri.
De asemenea, acesta subliniază că s-a bucurat să-l cunoască pe Frederik Kempe, CEO-ul lider vizionar al Atlantic Council, care „de aproape 20 de ani consolidează dialogul transatlantic și inspiră generații de decidenți globali”.
Bogdan Ivan spune că România mizează pe „parteneriatele strategice cu Statele Unite, cu aliații europeni și cu actorii regionali pentru consolidarea securității energetice pe termen lung”.
„M-am bucurat să-l cunosc pe Frederik Kempe, CEO-ul lider vizionar al Atlantic Council, care de aproape 20 de ani consolidează dialogul transatlantic și inspiră generații de decidenți globali. Am discutat despre provocările geopolitice din regiune, diversificarea surselor de energie și necesitatea dezvoltării unei infrastructuri energetice moderne, reziliente și interconectate. România are un rol strategic în această arhitectură: să fie un hub regional pentru energie sigură, curată și accesibilă. România mizează pe parteneriatele strategice cu Statele Unite, cu aliații europeni și cu actorii regionali pentru consolidarea securității energetice pe termen lung, prin investiții, stabilitate și încredere reciprocă”, a conchis Bogdan Ivan.
Postarea poate fi vizualizată aici.